Integratie

Integratie SuccessFactors

Employee Central – Externe payroll provider

Gebruikt of gaat u in de toekomst gebruik maken van Successfactors Employee Central, maar bent u niet voornemens uw eigen payroll provider of payroll applicatie te gaan vervangen, dan kan Nextmoves voor u de integratie tussen SuccessFactors Employee Central en deze payroll provider verzorgen.


Of u nu gebruikt maakt van een payroll in SAP HCM, NMBRS, RAET, ADP Workforce, ADP Streamline (waar wij als Nextmoves reeds kennis en ervaring mee hebben opgebouwd), of een andere payroll provider heeft: Nextmoves heeft een projectaanpak ontwikkeld die de juiste kaders en handvaten bevat om tot een succesvol resultaat te komen.


Voor meerdere klanten hebben wij een payroll integratie vanaf het begin, samen met de klant en de payroll provider, opgebouwd. Uit ervaring is gebleken dat onze aanpak zorgt voor een soepel verloop van het integratie traject. Als klant kunt u uw wensen bespreken en in overleg met de payroll provider wordt gekeken welke gegevens er op welke manier doorgestuurd zullen worden.


Als tooling maken we gebruik van Dell Boomi, SAP HANA Cloud Platform (voorheen HCI) of SAP PI, altijd met het oog op datgene dat voor uw situatie het meest geschikt is.Voor meer informatie met betrekking tot Externe Payroll integratie; neem contact op via info@www.nextmoves.nl of via +31 852 733 029.

Integratie SuccessFactors - Uitzendbureaus

SuccessFactors – Uitzendbureaus integratie (SETU standaard)

Registreert u uitzendkrachten in uw SuccessFactors systeem? Dan kunt u gebruik maken van de Nextmoves oplossing voor het opzetten van een integratie tussen SuccessFactors en het uitzendbureau. Deze oplossing maakt gebruik van de SETU standaarden (https://www.setu.nl/), waarvan de meeste grote uitzendbureaus al gebruik maken.


Hoe werkt het in het kort?

 1. Het uitzendbureau registreert medewerkergegevens (uitzendkrachten)
 2. Medewerkergegevens worden naar SuccessFactors gestuurd
 3. Het uitzendbureau registreert een plaatsing en de gegevens die daar bij horen
 4. Plaatsingsgegevens worden naar SuccessFactors gestuurd
 5. Medewerker (uitzendkracht) schrijft uren in de Timesheet in SuccessFactors en deze gaan het goedkeuringsproces in
 6. Goedgekeurde uren worden doorgestuurd naar het Uitzendbureau
 7. Het Uitzendbureau berekent het salaris en toeslagen en maakt de facturen op
 8. Uitzendkrachten worden betaald en facturen worden naar inlener gestuurd
 9. De inlener kan rapportages in SuccessFactors gebruiken om de factuur qua uren te controleren

Voordelen:

 • Overtypen van gegevens is niet meer nodig en fouten worden voorkomen
 • De gegevens tussen het uitzendbureau en SuccessFactors zijn altijd afgestemd

Integratie SuccesFactors – Declaree

Integratie SuccesFactors – Declaree

Nextmoves biedt een volledige integratie met de declaratie oplossing van Declaree. De ingediende en goedgekeurde declaraties worden direct op de juiste salariscomponenten in SuccessFactors geboekt en de declaratie in Declaree wordt afgesloten. Hierdoor worden de declaraties direct verwerkt en meegenomen in de betalingen (goed mogelijk met onze SuccessFactors - Externe payroll provider oplossing!).


Het is met deze oplossing ook mogelijk om aan te geven welke medewerkers meegenomen moeten worden in de integratie met Declaree. Wellicht dat de externe medewerkers, die wel in SuccessFactors opgenomen zijn, geen gebruik dienen te maken van Declaree. Dit is door 1 druk op de knop aan te geven, ook voor eventueel nieuwe medewerkers.


Als tooling maken we gebruik van Dell Boomi, SAP HANA Cloud Platform (voorheen HCI) of SAP PI, altijd met het oog op datgene dat voor uw situatie het meest geschikt is.

Integratie SAP HCM – SuccessFactors

Talent Hybrid Integration SAP Add-on

Gebruikt u als SAP HCM als uw core HR systeem voor het vastleggen van personeelsgegevens, organisatiestructuur, tijdregistratie en payroll? En gebruikt u SuccessFactors als oplossing voor uw Talent Management processen? Dan kunt u gebruik maken van de Talent Hybrid Integratie oplossing van SAP, waarbij gegevens worden uitgewisseld tussen SAP HCM en SuccessFactors.


SAP heeft hier een add-on voor beschikbaar gesteld. Deze add-on (Integration Add-On 3.0 SP02 for SAP ERP HCM and SuccessFactors HCM Suite) wordt geïnstalleerd in het SAP HCM core system en hierdoor kan de integratie tussen SAP HCM en Successfactors geconfigureerd worden voor de door uw organisatie gewenste scenarios:

 • Medewerkergegevens: Medewerkergegevens worden vanuit SAP HCM naar SuccessFactors verstuurd als basis voor Talent Management
 • Werving & Selectie: Informatie over beschikbare posities kunnen vanuit SAP HCM naar SuccessFactors verstuurd worden om in SuccessFactors vacatures te kunnen creëren
 • Werving & Selectie: Gegevens van sollicitanten worden naar SAP HCM verstuurd om sollicitanten om te zetten naar medewerkers
 • Compensatie & Variabele beloning: Relevante salarisgegevens worden vanuit SAP HCM naar SuccessFactors gestuurd als basis voor Compensation planning. Na het uitvoeren van het Compensation planning proces worden nieuwe salarisgegevens teruggestuurd naar SAP HCM ten behoeve van de salarisverwerking
 • Kwalificatie data: De kwalificatie catalogus en kwalificatie geschiedenis van medewerkers kunnen vanuit SAP HCM naar SuccessFactors gestuurd worden. Wijziging in kwalificaties worden vanuit SuccessFactors naar SAP HCM gestuurd


Side-by-Side Integration SAP Add-on

Heeft u een SAP HCM systeem waarin geïnvesteerd bij het inrichten van bedrijfsspecifieke processen? Maar wilt u ook gebruik maken van een innovatieve Cloud oplossing voor uw HR processen? Dan is SuccessFactors Employee Central met als integratie scenario side-by-side een goede keuze. Op die manier heeft u SAP HCM en SuccessFactors naast elkaar staan in uw HT/IT landschap.


SuccessFactors Employee Central met integratie scenario side-by-side is met name aantrekkelijk in de volgende gevallen:

 • Als u als bedrijf een langzame/geleidelijke transitie naar de cloud voor ogen heeft.
 • Als u gedane ontwikkelingen in SAP HCM niet wilt verliezen, maar wel de voordelen van een cloud oplossing wilt.
 • Als sommige onderdelen/landen van u bedrijf blijven werken met SAP HCM, maar andere onderdelen/landen wel op zoek zijn naar een cloud HR oplossing. Door het side-by-side scenario blijven globale rapportages wel mogelijk.
 • Acquisities van nieuwe bedrijven. Nieuwe bedrijven toevoegen aan uw huidige SAP HCM omgeving is kostbaar. Nieuwe bedrijven opzetten in SuccessFactors Employee Central is goedkoper en sneller en met het side-by-side scenario blijven globale rapportages wel mogelijk.

In het side-by side scenario worden er verschillende interfaces opgezet tussen SuccessFactors en uw SAP HCM systeem. Beschikbare interfaces die als content worden uitgeleverd door SuccessFactors zijn:

 • Medewerker replicatie
 • Cost center replicatie
 • Organisatie Management replicatie

Integratie SAP HCM

SAP HCM – Arbodienst (SIVI standaard)

U wilt uw verzuimgegevens in SAP HCM geautomatiseerd versturen naar uw eigen Arbodienst, volgens de SIVI standaard? Dat is mogelijk! Met de Nextmoves Arbodienst interface.


De SIVI verzuimstandaard is ontwikkeld om efficiënt en effectief verzuimgegevens uit te kunnen wisselen tussen werkevers en arbodiensten. In deze verzuimstandaard is vastgelegd hoe en welke gegevens minimaal moeten, en maximaal mogen worden uitgewisseld tussen werkgever en arbodienst.


Nextmoves heeft een interface ontwikkeld waarmee we uw medewerker- en verzuimgegevens uit SAP HCM kunnen halen en kunnen uitwisselen middels de SIVI verzuimstandaard met uw eigen Arbodienst. Hierbij ondersteunen wij alle standaard berichten:

 • Werknemergegevens
 • Werkgevergegevens basisregistratie
 • Verzuimmeldingen
 • Dienstverbanden
 • Documenten
 • Afspraken
 • Retourmeldingen


Geïnteresseerd? Neem contact op met Nextmoves voor een vrijblijvende afspraak om algemene informatie en eisen en wensen van uw organisatie door te nemen.