Nederlandse organisaties scoren een 7,8 op goed werkgeverschap

SAP HR goed werkgeverschap

Slechts vijf procent krijgt een onvoldoende

Nederlandse organisaties zijn goed voor hun werknemers: gemiddeld scoren ze een 7,8 als cijfer voor goed werkgeverschap. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. De meeste organisaties (39%) scoren een 8. Nog eens één op de vijf (22%) van de organisaties scoort zelfs een 9 voor goed werkgeverschap. Slechts vijf procent geeft hun organisatie een onvoldoende: variërend van een 1 tot een 5.

Eén op de vijf bedrijven neemt geen medewerkerstevredenheidsonderzoek af

Ruim een op de vijf (22%) organisaties neemt nooit een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) af. De organisaties die dit nooit doen, zijn voornamelijk organisaties met minder dan 20 medewerkers (37%). Van de organisaties die wel een MTO afnemen, doen de meeste (37%) dit jaarlijks. 14 procent van hen neemt een per kwartaal een MTO af.

Medewerkerstevredenheid speelt grote rol in toekomst HR-afdeling

De medewerkerstevredenheid zal een grote rol spelen in de toekomst van de HR-afdelingen. Zo geeft drie op de tien (30%) HR-professionals aan dat de focus van de HR-afdeling de komende tien jaar zal liggen op het meten van medewerkerstevredenheid bij verschillende touchpoints. Bijvoorbeeld na een sollicitatiegesprek, training of beoordelingsgesprek. Nog eens 20 procent van de HR-professionals geeft aan dat de focus zal liggen op het optimaliseren van de employee experience. Het derde onderdeel dat veel focus zal vragen van de HR-afdeling heeft niet direct met medewerkerstevredenheid te maken. Zo geeft 19 procent aan dat de focus de komende tien jaar zal liggen op het automatiseren van de HR-administratie.

Jeroen de Bruijn, Manager Sales bij Nextmoves: “Dat 19 procent aangeeft dat er voornamelijk focus komt op het automatiseren van de HR-administratie lijkt in eerste instantie niet aan te sluiten op de focus op de medewerkerstevredenheid en employee experience. Toch heeft het wel met elkaar van doen. Wanneer de HR-administratie geautomatiseerd wordt, komt er namelijk tijd vrij bij de HR-professionals om meer te kunnen focussen op de medewerkers. Daarmee komt er ook ruimte voor de medewerkerstevredenheid, de employee experience en het managen van talent en ontwikkeling.”