SAP SuccessFactors H1-2021 Release

SAP SuccessFactors h1 release 2021

Vanaf 22 mei zal de SuccessFactors H1-2021 release worden geactiveerd op de productie omgeving van jullie SuccessFactors systeem. In totaal zijn er 362 aanpassingen opgeleverd. In deze blog krijg je alvast een kleine blik op de belangrijkste nieuwe en aangepaste zaken die in deze release beschikbaar komen.

Center of Capabilities

Er komt een nieuw framework om alles rondom de capaciteiten en kennis van medewerkers vast te leggen. Dit brengt nieuwe mogelijkheden om competenties te ordenen en onder te brengen onder organisatorische eenheden. Vanaf deze release zijn de competenties beschikbaar, dit wordt in de toekomst uitgebreid.

Nieuwe look and feel timesheet

De timesheet heeft een grondige metamorfose ondergaan. Het is nu mogelijk om een datum te selecteren uit te kalender en direct de bijbehorende timesheet zichtbaar te maken. Daarnaast is het nieuwe scherm “responsive”, waardoor het op ieder formaat scherm de juiste weergave presenteert. Er zijn nog wel een aantal beperkingen zoals bijvoorbeeld een beperkte set aan eigen velden weer kunnen geven en het pas berekenen van de timesheet bij het opslaan ervan.

SuccessFactors timesheet 2021

Onboarding terminologie

Goed opletten, vanaf heden hebben we het niet meer over Onboarding en Onboarding 2.0, maar over Onboarding 1.0 en Onboarding. De 2.0 versie van Onboarding wordt als dé standaard voor Onboarding binnen SuccessFactors gezien, vandaar dat de 2.0 vermelding niet meer gebruikt wordt.

Continue Feedback via Outlook Add-in

Het is nu nog makkelijker om feedback te geven over collega’s, namelijk direct vanuit Outlook. Door gebruik te maken van de Outlook Add-in wordt een nieuw schermonderdeel beschikbaar waar feedback in opgegeven kan worden.

SuccessFactors Outlook add-in

Diverse verbeteringen in 360 graden feedback

De afgelopen releases zijn er veel zaken aangepast aan het 360 graden feedback formulier, met als grootste wijziging de Fiori look and feel. Ook in deze release zijn er verbeteringen doorgevoerd, waardoor het onder meer mogelijk is geworden om een ontwikkelplan op te nemen, de EZ-rater te gebruiken en meer informatie over het formulier zichtbaar te maken. Grootste verbetering over de afgelopen tijd is wat ons betreft echter het aangepaste gedetailleerde 360 graden rapport:

SuccessFactors 360 feedback

Vanaf 22 mei komen deze én nog veel meer nieuwe en aangepaste functionaliteiten beschikbaar op de productie omgeving. Wil je meer weten over alle mogelijkheden die beschikbaar komen in deze release? Neem dan contact op met jouw Nextmoves contactpersoon en dan onderzoeken we graag samen op welke manier we jouw systeem en processen naar de volgende release kunnen brengen.