SAP SuccessFactors H2 2020 Release

SAP SuccessFactors release

SuccessFactors H2 – 2020 Release

 • Preview Release – 16 oktober 2020
 • Production Release – 21 november 2020

Op 21 november zal de H2 2020 SuccessFactors release worden geactiveerd op alle productie omgevingen. In deze blog nemen we je mee in een aantal hoogtepunten van deze nieuwe release.

Vernieuwde startscherm

Het startscherm van SAP SuccessFactors is vernieuwd! Zowel het startscherm van de webapplicatie, als die van de mobiele applicatie zien er nu anders uit. De nieuwe ervaring van het startscherm zorgt voor:

 • Snelle toegang tot frequente of belangrijke acties;
 • Dynamische en geïndividualiseerde content voor de gebruikers;
 • Een consistente ervaring op alle apparaten, zowel via het web als de mobiele app;
 • Een grote banner afbeelding voor bedrijfsbranding;
 • Een versimpelde administratieve ervaring.

SuccessFactors home page

Configuratie indiensttreding-proces

Vanaf de nieuwe release is het mogelijk om het indiensttreding-proces te configureren. Bepaal welke portlets of objecten langskomen tijdens het proces, inclusief eigen objecten. Waar voor bijvoorbeeld payroll objecten veelal na het indiensttreding-proces nog additioneel data moest worden opgevoerd, kan dit nu direct worden meegenomen in het proces.

Bij het opstarten van het indiensttreding-proces kan je een zogenaamde Hire Template kiezen. Deze templates kunnen ingericht worden en bepalen welke objecten er weergegeven worden:

Selecteer template

SuccessFactors Hire templates

Uitgebreide indiensttreding inclusief custom objecten

SF release H2 2020

Eenvoudige indiensttreding

SuccessFactors new employee

Nieuwe look and feel Goals, Development en CPM

Voor het onderhouden van doelstellingen, zowel resultaat als ontwikkel, is een nieuwe weergave beschikbaar. Het is nu nog eenvoudiger om direct inzichtelijk te hebben wat de statussen en vorderingen van de verschillende doelstellingen zijn.

Nieuwe Doelstellingen scherm

SuccessFactors CPM

Ook voor Continuous Performance Management is een nieuwe weergave beschikbaar. Hierbij ligt de focus nog meer op activiteiten waar nu aan gewerkt wordt en welke belangrijk zijn om up-to-date te houden.

Nieuwe CPM scherm

SuccessFactors H2 2020 release CPM

Bovenstaande is nog lang niet alles wat beschikbaar komt, je kan ook zaken verwachten zoals:

 • SAP Work Zone for HR, een gepersonaliseerde en intuïtieve startpagina voor alles wat met jouw werk te maken heeft, waarbij ook niet SAP applicaties gekoppeld kunnen worden;
 • Nieuw ontworpen feedback functionaliteit;
 • Employee Experience uitbreidingen in de vorm van Qualtrics integratie
 • Nieuwe functionaliteiten binnen Time Management, zoals bijvoorbeeld verlof aankopen.

Vanaf 21 november komen deze én nog veel meer nieuwe en aangepaste functionaliteiten beschikbaar op de productie omgeving. In totaal bestaat deze release uit bijna 200 items! Wij gaan er vanuit dat deze release ook voor jullie systeem weer veel bruikbare zaken brengt, waardoor jullie inrichting en processen alleen maar beter worden. Mocht je hierover willen sparren met ons, neem dan contact op met ons via de website of met jouw Nextmoves contactpersoon en dan onderzoeken we graag samen op welke manier we jouw systeem en processen naar de volgende release kunnen brengen!