Midden- en Grootbedrijf

Geschikt voor: Bedrijven met 100 tot 1500 medewerkers

De tijd waarin we nu leven, waarbij informatie snel beschikbaar moet zijn, vraagt om een duidelijke vastlegging van alle data en processen die zich binnen HR bevinden. Dit geldt niet alleen voor grote internationale bedrijven, maar ook voor de bedrijven met wat minder medewerkers en een sterke nationale focus. Medewerkers verwachten steeds vaker duidelijk overzicht van bijvoorbeeld hun verlofsaldo, betaalcomponenten, toeslagen en de organisatie in het algemeen. Managers verwachten inzicht in data en de mogelijkheid om rapportages te kunnen draaien. HR medewerkers willen meer en meer strategisch aan de slag in plaats van bezig zijn met de verwerking van mutaties en wijzigingsverzoeken.

De geschetste verwachtingen worden vaak gekoppeld aan grote bedrijven, waarvan uitgegaan wordt dat enkel zij het zich kunnen veroorloven om grote investeringen in software te doen. De bedrijven die zich meer in het Midden Segment bevinden worden hier vaak niet in meegenomen. De realiteit is echter dat de verwachtingen die medewerkers, managers en HR medewerkers hebben ook voor het Midden Segment gerealiseerd kan worden. Op basis van de ervaring van Nextmoves met meer dan 60 SAP SuccessFactors implementaties gecombineerd met de best practice processen van SAP gebaseerd op meer dan 120 miljoen gebruikers, hebben wij SuccessFactors voor midden- en grootbedrijf (MGB) gecreëerd. De doelgroep waar deze template bij uitstek geschikt voor is betreft bedrijven met aantal van 100 tot circa 1500 medewerkers.

SAP SuccessFactors

Next level HR

In SuccessFactors MGB komt de volledige geïntegreerde dienstverlening van Nextmoves terug. Wij zorgen ervoor dat je gebruik kan maken van één van de marktleiders op het gebied van cloud HR software, ondersteunen je bij het gebruik ervan na go-live, regelen alles rondom licenties en analyseren de halfjaarlijkse release specifiek voor jouw systeem. 

Een aantal belangrijke punten van de Nextmoves SuccessFactors MGB oplossing

  • Gebruik maken van één van de marktleiders op het gebied van cloud HR software
  • Starten vanuit een voor-gedefinieerde inrichting van HR processen, een standaard waar op gebouwd kan worden
  • Volledige procesautomatisering, waardoor verantwoordelijkheden in de lijn kunnen worden belegd
  • Mogelijkheid voor heldere registratie van werktijden en verlof, inclusief herberekening van saldi bij wijziging in contracturen of bij gedurende het jaar in of uit diensttreden
  • Standaardrapportages waarmee een duidelijk beeld verkregen wordt van alle belangrijke kengetallen over alle organisatieonderdelen heen
  • Integratie tussen het HR systeem SAP SuccessFactors en een salarisadministratie systeem naar keuze

Deze Nextmoves Producten zijn inbegrepen

Employee central HR SAP

Een goede HR basis

Belangrijk uitgangspunt van de SuccessFactors MGB oplossing is dat er gebruik gemaakt wordt van een inrichting met voor-gedefinieerde HR processen. Hierbij kan de beoordelingsworkflow per proces flexibel ingericht worden, zodat de HR processen goed aansluiten bij de structuur van jouw organisatie. Groot voordeel hiervan is dat er vanaf het eerste moment dat het project gestart wordt, een voor-gedefinieerd systeem aanwezig is waar processen in kunnen worden getoond. Geen lange Powerpoint sessies, waarbij het niet duidelijk is welke keuzes gemaakt moeten worden of wat de impact hiervan is, maar direct zaken in het systeem bekijken. Hierdoor wordt de HR populatie snel vertrouwd met het systeem, waardoor deze klaar is om vanaf go-live de medewerkerspopulatie op meer vlakken te ondersteunen dan enkel het mutatieproces.