Schoeller Allibert

Schoeller Allibert SAP SuccessFactors

Schoeller Allibert ontwikkelt, produceert en brengt innovatieve kunststof transportverpakkingen op de markt voor verschillende marktsegmenten en bekende opdrachtgevers als Heineken, Coca Cola en Albert Heijn. Samen met klanten zoeken zij voortdurend naar de beste combinatie van merkpromotie, productbescherming en efficiency in logistiek. Daarmee zijn zij toonaangevend in Europa en wereldwijd succesvol. De onderneming groeit dan ook gestaag. Inmiddels realiseren zij met circa 2.000 collega’s een jaaromzet van ca. 500 miljoen Euro.

De internationale onderneming heeft meerdere productielocaties, waarvan 13 in Europa, en is in meer dan 50 landen wereldwijd vertegenwoordigd.

Industrie: Productie
Aantal medewerkers: 2.000+
Actief in: Wereldwijd

Klantvraag

Door sterke groei in de afgelopen jaren en verschillende HR systemen, was Schoeller Allibert op zoek naar een HR oplossing welke wereldwijd inzetbaar is en alle medewerkers in konden worden opgenomen.

Oplossing

Met SAP SuccessFactors is voor Schoeller Allibert een HR informatiesysteem gecreëerd, waarin alle mutaties voor medewerkers op een eenduidige manier kunnen worden verwerkt. Schoeller Allibert werkt hierbij met globale processen, waardoor de manier van werken binnen HR gestroomlijnd is. Hierdoor is informatie sneller toegankelijk en kunnen wijzigingen sneller en eenvoudiger worden doorgevoerd.

Resultaten

  • Een System of Record voor HR
  • Gestroomlijnde globale processen
  • Informatie is realtime op te vragen
  • Minder tijd kwijt aan het doorvoeren van transacties, meer tijd voor strategische analyses

 

In onderstaande video vertelt Henriëtte Hogeveen, HR Assistent bij Schoeller Allibert over de veranderingen en optimalisaties die door de implementatie van SAP SuccessFactors zijn bereikt binnen Schoeller Allibert.